Co právě řešíme

Na těchto místech Vás budeme informovat o problémech, které zrovna řešíme. 

Ve školním roce 2023/2024 se výkonný výbor Trianglu zaměřil zejména na následující:

  • Byla podána žádost o grant na vybudování záhonu před ZŠ Horáčkova - již přišlo vyrozumění a Trinagl získal 15.000 Kč na realizaci.
  • Na komisi pro participativní rozpočet Prahy 4 Tereza Kučerová úspěšně obhájila projekt úpravy veřejného prostoru před ZŠ Horáčkova, do 3.5.2024 probíhá hlasování o projektech v užším výběru, můžete hlasovat zde: https://www.praha4.cz/Participativni-cast-rozpoctu-2024 v bodu 1 - Regenerace a kultivace veřejného prostoru, projekt č. 24.
  • Byla podána žádost o výstavbu / přestavbu / úpravu sportovního hřiště ZŠ Horáčkova, které je v současnosti v havarijním stavu. V návrhu rozpočtu pro rok 2024 byla odsouhlasena částka 500.000 Kč na projektovou část - i tak ještě není jisté, zda Praha 4 poskytne další prostředky pro realizaci hřiště (žádali jsme o 6 milionů Kč).

Dovolba výkonného výboru Trianglu Horáčkova z.s.

9/2023

Rádi bychom Vás informovali, že při řádné VH spolku Triangl byli zvoleni noví členové výkonného výboru Martina Kopecká a Adam Janek. Stručné životopisy všech členů výboru naleznete v úvodní stránce.


Dovolba Výkonného výboru Trianglu Horáčkova z.s

16.11.2022

Rádi bychom vás informovali, že paní Ing. Veronika Kramaříková rezignovala na členství ve výkonném výboru Trianglu Horáčkova z.s. neboť byla zvolena do Školské rady. Z tohoto důvodu proběhne na třídních schůzkách 24.11.2022 dovolba chybějícího člena. Zájem o účast ve výkonném výboru projevila paní Tereza Kučerová. Níže vám přinášíme její krátké představení. 

Tereza Kučerová (*1980)

Studium: VŠUP - obor architektura

Od roku 2008 vlastní praxe v oboru - MOLOARCHITEKTI s.r.o.

Od roku 2000 žiji v Nuslích a posledních letech se aktivně zapojuji do komunitního života. Jsem členem výboru spolku Probuďme Nusle a v rámci spolku spoluorganizuji různé aktvity s cílem vylepšit prostředí okolo nás.

Jako členka výboru Trianglu bych nadále pokračovala a pomáhala s realizací projektů, které má spolek naplánované na příští roky, tzn. revitalizace prostoru před školou a revitalizace sportovních hřišť uvnitř areálu školy.



Plán činnosti na školní rok 2022/23

12.9.2022

Vážení členové Trianglu, 

v současné době jsme si vytyčily 4 hlavní cíle.

· Zbudování venkovního workoutového hřiště pro žáky 2. stupně

V minulých letech jsme spolufinancovali herní prvek do dvora "Vzhůru nohama" pro děti 1. stupně. Z tohoto důvodu bychom se v roce letošním rády zasadily o zbudování tréninkového / workoutového hřiště pro žáky 2. stupně. Tento prvek budou moci využívat i učitelé TV v běžných hodinách a proto jeho výběr proběhne v těsné spolupráci s nimi.

· Zbudování uzamykatelných stojanů na koloběžky

Hodně dětí jezdí do školy na koloběžce a poté ji nemá, kde zamknout. Tyto stojany jsou bezpečné, dítě si zamkne koloběžku vlastním zámkem a stojan je využitelný i pro koloběžky s malými kolečky.

· Úprava prostranství před školou

Stav prostranství před školou je obzvláště v některých částech ve velmi špatném stavu. Naši školu navštěvují i talentovaní žáci s různými handicapy a je třeba toto prostranství upravit tak, aby pro tyto žáky a jejich rodiče nebylo nebezpečné. Uvolněné schody, propadlý chodník atd. Opravu jsme spolu se školou požadovali již v loňském školním roce, ale bohužel zatím bez úspěchu.

· Obnova venkovního sportovního areálu

V prvé řadě bychom rády vyvinuly aktivitu, která povede k vypracování detailního projektu obnovy venkovního sportovního areálu. Studii již máme vypracovanou několik let. S takovýmto projektem bychom poté rády vytipovaly možnosti financování a realizace. Uvědomujeme si, že tento bod zřejmě v tomto roce nebude možné zrealizovat, ale nechceme na něj rezignovat.

Kromě větších akcí, které realizujeme za přispění MČ Praha 4, Triangl vydává největší objem peněz na podporu rodilých mluvčí s cílem zajistit kvalitní výuku cizích jazyků. Drobnými částkami přispívá také na nákup vybavení do družiny, odměny pro děti na různé soutěže, olympiády, školy v přírodě, zajištění psychologické podpory do tříd v případě potřeby, organizaci plesu nebo zahradní slavnosti. 

Družinové hřiště zkolaudováno – vyřešeno!

10.9.2021

Vážení rodiče,

dlouhá a trnitá cesta za novým družinovým hřištěm je u konce. Začátkem září bylo za osobní přítomnosti starostky MČ Praha 4 paní Ireny Michalcové vysněné družinové hřiště zkolaudováno.  Přejme dnešním i budoucím žákům, aby jim hřiště dobře sloužilo a všichni se k němu hezky chovali. 


Družinové hřiště při ulici Bartákova před dokončením!

13.8.2021

Vážení rodiče, 
s nesmírnou radostí bychom vám rády sdělily, že náš 3-letý projekt došel do úspěšného konce a družinové hřiště při ulici Bartákova je před dokončením. Velmi rády bychom touto cestou poděkovaly pracovníkům MČ Praha 4, kteří ve finální fázi byli velmi nápomocni a jen díky jejich nezměrné snaze se podařilo vše dotáhnout do úspěšného konce. Nebyla to cesta lehká ani bezbolestná, ale z našeho pohledu to rozhodně stálo zato. Věříme, že škola se bude o hřiště dobře starat a bude dětem navštěvujícím naší školu dlouho a dobře sloužit. Naším cílem bylo vybudovat hřiště, které si děti navštěvující naší školu užijí a budou se nám domů vracet rozzářené a šťastné.  Uvidíme, zda se nám tento nelehký úkol podařilo splnit. 

Práce na družinovém hřišti pokračují

14.12.2020

Po předání herního prvku ve dvoře jsme se odebraly na jednání se zástupci MČ Praha 4 nad upravenou studií družinového hřiště při ulici Bartákova. Je třeba napsat, že jednání bylo velmi příjemné z obou stran. Zástupci MČ vyslechli naše připomínky, návrhy i nápady a k naší velké radosti je všechny do nového návrhu zapracovali. Shodli jsme se i na náhradě nevzhledné a částečně nebezpečné betonové plochy před vstupy do tříd. Dojde tak k renovaci celého prostoru při ulici Bartákova. Jakmile bude studie zveřejněna, vynasnažíme se vám ji sem nahrát, abyste měli představu, jak to vše jednou bude vypadat. 

Herní prvek "Vzhůru nohama" předán k užívání - vyřešeno!

14.12.2020

S velkou radostí vám oznamujeme, že v pondělí 14. prosince 2020 byl ve 14:30 slavnostním přestřižením pásky předán k užívání herní prvek ve dvoře školy nazvaný "Vzhůru nohama". Herní prvek byl důkladně přezkoumán certifikačním technikem a všechny drobné nedostatky odstraněny. Škola obdržela všechna potřebná potvrzení, stejně tak Certifikát o shodě umožňující používání herního prvku. 

Jsme velmi rády, že se vše podařilo dotáhnout do zdárného konce a že si děti mají na dvoře opět kde hrát. Podívejte se na fotky, jak to vypadalo pár sekund po přestřižení pásky....

Realizace herního prvku do dvora se bohužel z důvodu šumů v komunikaci o měsíc posouvá. Namísto realizace do konce října by mělo k osazení prvku dojít v druhé polovině listopadu 2020. Triangl přispívá částkou 200.000 Kč, škola ze svého uhradí zbylé náklady ve výši 120.700 Kč.

Bohužel v těchto dnech sledujeme vývoj situace v Praze a je nám všem jasné, že naše děti nám zůstanou brzy doma v plné závislosti na on-line výuce a možnostech nás rodičů. Vedení školy nás informovalo, že do konce tohoto týdne bude všem rodičům zaslán informační e-mail, k němuž jsme zaslali vedení školy níže uvedené podněty, které vyplývají...

Tento rok uplyne 6-ti leté funkční období paní ředitelky naší školy. Školská rada byla zřizovatelem školy požádána o stanovisko, zda má dojít k vyhlášení výběrového řízeni. Zástupci rodičů se podpořili myšlenku vyhlášení výběrového řízení. Rádi bychom se také vyjádřili k tomuto tématu dopisem zaslaným na konci měsíce ledna 2020. Budeme rádi za...

Od ledna 2018 uběhl nějaký čas a nám se podařilo vstoupit v jednání s provozovatelem Beach volleybalového areálu panem Línkem. Přístup pana Línka nás velmi potěšil a po několika jednáních jsme byli schopni stanovit priority tak, abychom byli spokojeni všichni. Jako první vstřícný krok byl proveden celkový úklid areálu a po naší kontrole odstraněny...

Jelikož jedním z našich cílů bylo zlepšit okolní prostředí školy, rozhodly jsme se vstoupit do jednání s MČ Praha 4 a pokusit se dojednat možnost celkové obnovy sportovního areálu při PJZŠ Horáčkova. Vzhledem k tomu, že ani jedna z nás není odborníkem na sportovní hřiště spojili jsme se s renomovaným projekčním ateliérem Precis Architecture. Ve...

S pomocí Trianglu se podařilo sehnat chybějící uklízečku pro úklid 3. patra, jídelny a prostoru šaten. Od května 2018 by již měl být úklid plně pokryt. Budeme věřit, že nová paní uklízečka nám ve škole nějakou dobu vydrží.

K+R zóna

22.05.2018

Modré zóny na Praze 4 budou výzvou pro nás pro všechny, ale právě proto jsme se rozhodli v okolí školy zajistit K+R zóny, abychom bez obav z pokuty mohli v klidu vyzvedávat děti ze školy. Při naší návštěvě odboru dopravy na MČ Prahy 4 byl velkým překvapením níže uvedený návrh, který vůbec nepočítá s tím, že by mohl děti vyzvedávat...

Jednou z našich současných priorit je zlepšení prostředí na školním hřišti a zajištění bezpečnosti dětí ve školní družině. V současné době je možné, aby kdokoli cizí se pohyboval mezi dětmi ve školní družině a v areálu školy. Vstoupili jsem do jednání s MČ Prahy 4 a máme níže uvedené přísliby:

Z personálních důvodů bylo vedení školy nuceno přistoupit k omezení počtu nabízených pokrmů pro děti ve školní jídelně. V současné době se stále hledá nový kvalifikovaný personál do školní jídelny. Pokud byste kdokoliv měl kontakt, tak jej prosíme, předejte přímo školní jídelně.

© 2018 Antonín Jelen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky